Kanyakumari
Door: an en hanne
Blijf op de hoogte en volg An en Hanne
14 December 2007 | India, Kovalam
Vorig weekend zijn we naar Kanyakumari getrokken. Dat is het meest zuidelijke punt van India, waar drie zeeën tegare komen: De Indische Oceaan, de Arabische Zee en De Bengaalse Baai. Het is de plek bij uitstek waar spirituele zielen hun inspiratie opdoen. Zaterdag hebben we onze culturele kant naar boven laten komen. Zo zijn we op een (wankele) overzet boot gestapt om naar twee eilandjes te varen. Op het ene eiland hebben we de spirituele ziel van Swami Vivekananda mogen inademen. Op het andere eiland stak het Indische ‘Statue of Liberty’ ons de ogen uit. Deze dikzak weegt maar liefst 7000 ton en is 133 feet hoog.
Kanyakumari is ook erg beroemd om zijn sunsets. Helaas hadden wij de merde dat het die dag net bewolkt moest zijn. Waardoor wij het moesten stellen met pink fluffy clouds.
Gelukkig konden we die nacht terecht voor een goede nachtrust in onze goedkope 45°C-kamer met een warmteproducerende ventilator… Na een lange nacht van zweten en puffen zijn we opgestaan, omdat er van slapen toch niet veel in huis kwam. Ons ontbijt van 40 cent maakte echter veel goed: dosa met suiker (soort van pannenkoek), gefrituurde bananen, Indische muffins, kruidenkoekjes en een spicy groen pepergebak (waarvan An dacht dat het een zoete honingkoek was…)
Daarna zijn we naar Baywatch getrokken. Een veelbelovende naam voor een veelbelovend park. We hebben ons een 3 in 1 ticket laten aansmeren: het wassenbeeldmuseum, het zwemparadijs en het ‘entertainmentpark’. Omdat de Indiërs in hun gat gebeten zijn dat er geen enkele Indische bekendheid staat te pronken in Madame Tussauds, hebben ze er zelf maar één gemaakt. Mahatma Ghandi, moeder Teresa en Saddam Houssein (die bij ons weten geen enkele Indische roots heeft) waren de pronkstukken. Na ons bezoek in dit 20-beelden bevattend museum trokken we ons zwemkostuum aan. We hebben gemerkt dat een bikini, zwempak en zwembroek voor de Indiërs niet gekend zijn, ze duiken liever het water in met hun sari, shudidar of jeans. Na onze verfrissende zwembeurt hadden we nog een visite aan het entertainment park tegoed. Dit bleek niet veel soeps te zijn, aangezien de helft van de attracties het hadden laten afweten. Toch hebben we een leuke tijd beleeft op de theekopjes, de skywalk, het spookkot, de bokkers en de zwierende zulma, gevolg: misselijkheid.
Na 4 uur op de bus kwamen we voldaan, maar vermoeid thuis. Een blik in de spiegel en we wisten genoeg: ons blank vel was bezweken onder de zuiderse zon,
zo rood als een tomaat is het resultaat!
Verder verloopt alles goed op onze stage. We hebben deze week meer tijd op school doorgebracht dan in het sociaal werk. Aangezien er enkele leerkrachten afwezig zijn worden we vaak ingeroepen om bij te springen. Volgende week gaat An met verlof want de Vincent komt, Hanne blijft nog een week doorwerken tot Carol en Franske haar komen opzoeken.
Chapeau trouwens voor het harde labeur op de kerstmarkt in Hulste aan onze ouders en alle andere helpende handen. Deze actie heeft maar liefst een dikke 600 euro opgebracht voor SISP. Een dikke vette MERCI!
Shutri Porhaavan,
An & Hanne
voor foto,s zie ook nu weer: www.flickr.com/photos/anenhanne
18 December 2007 - 08:21
Dirk:
Dag meiden,
Ik ben Dirk en ben vorig jaar van januari tot april in SISP geweest. Samen met twee vrienden heb ik er stage gelopen in de school. Na zo'n lange tijd afwezig te zijn doet het deugd om nog eens die fantastische verhalen te lezen. Ik begin het echt heel hard te missen. Hopelijk, maar normaal wel... ga ik ze daar in juli nog eens een bezoekje brengen.
Zou je in ieder geval ontzettend vele groeten kunnen overbrengen aan Paul en Werner, de leerkrachten (George en Hakim in het bijzonder), de kinderen en Naimcha (woont bij Paul).
Amuseer jullie daar nog goed en koester elk moment!
Groeten,
Dirk (dirkdenijs@hotmail.com)
18 December 2007 - 10:39
Janne:
hallo de hanne! ik zet efkes een reactie om u te laten weten hoe het is in het vredige hulste.
kerstmis komt eraan en natuurlijk zijn dit de hoogdagen voor pompstation jacriss. overal lichtgevende renpaarden, sterrekes enzovoort. nu heeft hij een bord gekocht dat de mensen niet mogen passeren als ze niet tanken op zijn kitcherig domein en zelfs dat bord is helemeel verlicht met kerstverlichting.
met hans gaat het iets minder. hij begint stilletjes aan nog spastischere trekken te krijgen en ook de dementheid slaat toe. onlangs riep ik "hans een spel kaarten" en hij kwam af met ne calsberg! man man.
voor de rest is alles zoals gewoon: de kerstmarkten zijn ons niet ontgaan, zelfs toiletpapierkaartingen waar sara een zak vol toiletpapier heeft gewonnen.
oja Deloitte was ook mega leuk. dit jaar heb ik uw plaats vervangen. kwas mega bang, maar na een paar GRATIS pintjes en glaasjes wijn viel het al bij al nog mee. we hebben daar mega lekker gegeten en alweer GRATIS! heb als aandenken een vlaggetje, stylo's en deloittemuntjes meegebrcaht:)
tenslotte zit iedereen hier in de examens. de secundaire mensen waaronder arieke doen het goed. de rest die nu momenteel in den blok zit... da valt nog af te wachten.
veel succes daar nog in India. ik stuur je nog een frisse jupiler op :)
xxx janne -
18 December 2007 - 18:52
Papski:
mamski had al een volledig epistel ingetikt en geplaatst als reactie maar
blijkbaar is het er niet doorgekomen, daarom tik ik nu maar enige lettertjes.
Op de kerstmarkt in Hulste hebben we een Indische maaltijd genuttigd,Carol zei dat ze het originele Indisch recept enigzins aangepast had,door toevoeging van cocosmelk, want anders zou het niet te eten geweest zijn wegens te pikant.
het was wel heel erg lekker !!!
Gijlder hebt ginder blijkbaar last van de warmte en hier was het vandaag -2 ....
het zijn dus al koude kerstmarkten.
Is Vincent goed gearriveerd ? alsook
de boodschappen .. ?
geniet maar eens van de vrije dagen
tot laters
papski -
18 December 2007 - 19:14
Moetsie:
Eigenlijk is deze boodschap bedoeld voor de papski op deze site, maar natuurlijk ook voor an en hanne:toch blijven oppassen voor de slagroom aan de onderkant van de vest hé...en dit vooral op kerstmarkten!
Nog 1 en een halve keer slapen en we vliegen naar jullie toe! De valiezen zijn al gevuld met de meest diverse zaken: patee en kaas voor de bezielers van het project die hiervoor een moord zouden doen zeggen ze, roddelboekskes voor hanne en an, twee bh's voor een indische vrouw, veel verbandmateriaal voor het sisp...en last but not least: 800 euro die we bijeengesprokkeld hebben voor het sisp dankzij de vele steun van veel mensen!!! -
21 December 2007 - 11:45
Rita VDB:
Dag Hanne en Ann
Het verbeterwerk van de examens is achter de rug en ik heb dus weer meer tijd om jullie avontuur te volgen. Ik moest toch wel Hulste-kerstmarkt missen wegens ziek! Frank heeft dat dus alleen moeten doen.
Het vriest hier al 2 dagen non-stop. Vanmorgen was heel onze straat precies een kerstkaart. Alles wit, niet van de sneeuw, maar van bevroren rijm aan de bomen. Tegen de middag kwam daar nog een schitterende blauwe lucht bij.
Zijn Frank en Carol goed aangekomen? We zullen ze echt wel missen met oudejaar, maar het is natuurlijk belangrijker dat ze bij jullie zijn.
Al bijna halfweg! Niet te geloven.
We zitten al uit te kijken naar jullie volgende bericht. Hopelijk hebben jullie daar nog tijd voor met al dat bezoek.
Nog prettige kerst en oudejaar... Of doen jullie daar niet meer aan mee nu jullie in Indië zitten?
Groetjes
Rita, Frank en Co
23 December 2007 - 11:37
Leen (redadair):
dag meiden, hopelijk zijn moetsie en papski goed aangekomen! Jullie zullen elkaar wel veel te vertellen hebben.Hier is de kerstvakantie begonnen maar voor sommige studenten ook de blokvakantie, bij deze denken ik ook aan David, broer van Hanne.Veel courage hé!
Aan iedereen prettige feestdagen.
Leen
26 December 2007 - 19:36
Hilde(ke):
Dag Hanne en An,
Schandalig dat we nu pas eens reageren op jullie fantastische avontuur. Dat de 'Dulste van Hulste' komen wist ik natuurlijk allang maar jij bewijst het wel en niet alleen met woorden! Hopelijk zijn ondertussen carol en frans goed aangekomen en kan je genieten van een beetje verlof of misschien wel een beetje 'toerisme'. We willen graag niet alleen ons moreel steentje bijdragen aan jullie project, maar ook wel een duit in het zakje doen, laat je eens weten hoe we dit kunnne regelen?
Ondertussen is het hier voor sommigen kerstvakantie, en voor de meeste studenten vooral 'bloktijd'... Dat laatste is zeker het geval voor Elien die je heel veel groetjes doet. Ik weet niet hoe Kerst en Nieuwjaar er uitzien in India maar ik wens jullie in elk geval een mooie Kerstperiode en één ding is zeker, jullie zullen de eersten zijn in het Nieuwe jaar. We zullen natuurlijk Frans en Carol missen op oudejaar maar tegelijk is deze reis zo'n unieke gelegenheid dat we ongelooflijk meeleven met jullie en vooral blij zijn dat jullie daar samen zijn. Geniet er van.
Dikke knuffel van De Redadair-Clercqskes uit Brugge (oftewel Geert & Hilde, Martijn & Joke en Elien) -
29 December 2007 - 11:55
Rita VDB:
Voor Carol: GELUKKIGE VERJAARDAG (gisteren)!
(De REDs komen maandag vanaf 19.30)
Voor Hanne en An, Frank en Carol: prettig eindejaar en veel geluk in 2008!
Rita VDB en Co -
30 December 2007 - 17:00
Tine Tournicourt:
Ewel ewel Hanne en an, carol en frank,
hoe is da daar, jullie genieten daar waarschijnlijk van een heel tof samenzijn.
Hoe Kerst en nieuw wordt gevierd weet ik helemaal niet, maar jeun jullie stief en we volgen jullie op den voet.
en voor carole een gelukkige verjaardag, de piepers volgen van Paul
tine tournicourt -
31 December 2007 - 17:11
Geert(Redadair):
Op dit eigenste moment is bij jullie waarschijnlijk al het nieuwe jaar begonnen.An en Hanne, Carole en Frank, een gelukkig en gezond nieuwe jaar toegewenst en succes met het project ginder.In de drukte van de examenperiode en zo hebben we jullie project en de kerstmarkt volledig uit het oog verloren(en de mail. Sorry!!!
Als we nog een steuntje kunnen geven(overschrijving) dan willen we dit zeker doen.Vanavond met zijn tienen zal het niet zijn zoals gewoonlijk. we zullen jullie missen, maar aan de andere kant geniet ginder in een totaal andere omgeving van de jaarwisseling. We zullen aan jullie denken en er eentje meer drinken op jullie gezondheid. Geniet nog ten volle van jullie reis en Hanne en An, doe daar goed werk.
De groeten van de Bruggelingen.
Geert Hilde, Elien,Martijn en joke. -
31 December 2007 - 18:56
Martine Verhamme:
Hallo frans en Carole en Hanne en compagnie
Eerst en vooral mijn excuses omdat ik te laat was om jullie goede reis te wensen.Maar langs deze weg nen dikken proficiat Carole met je verjaardag. Verder wens ik jullie een gelukkig en voorspoedig 2008 en hoop ik dat jullie dromen werkelijkheid mogen worden. Nu iets anders....Hanne ,hoe maak je dat ginder? Een hele ervaring zeker.'k Zal eens vragen aan Rita om me dat eens goed uit te leggen hoe dat spel juist werkt, want alles wat de computer aangaat is niet mijn specialiteit. Op deze manier ga ik beter weten wat je taak daar juist inhoudt. In ieder geval de beste wensen en nog veel werkgenot ginderachter. -
02 Januari 2008 - 19:59
Gaby Gillioen:
Hanna,
veel wensen rond kerstmis en nieuwjaar,
en stel ht opperbest.
gaby -
03 Januari 2008 - 08:07
Hendrik(quizwinner):
Hanne en An,
Allereerst natuurlijk een gelukkig nieuwjaar, veel gezondheid en veel leute.
Hoe vergaat het jullie daar? Hier gaat het leven weer zijne gewone gang, berekoud,de dagen gaan hier open en toe lijk of dat ze zeggen. Doe ook de groeten aan Nonkel Frans en Carole.
Hendrik