olifanten!!
Door: an en hanne
Blijf op de hoogte en volg An en Hanne
25 November 2007 | India, Kovalam
Deze week zijn we op stap geweest met de sociaal werkers. Het is een hele aanpassing om het Indisch Engels te verstaan. Difficult wordt dibbicult, egg word yegg, First wordt birst, correct wordt corridge, …
We hebben deze week veel armoede gezien en erbarmelijke leefomstandigheden. De belangrijkste oorzaken van deze heersende armoede zijn: de veel te hoge bruidsschat die de families van meisjes moeten betalen aan hun schoonfamilie, het overmatige drankgebruik van vele mannen en ziekte van een of ander familielid.
Het is soms moeilijk om om te gaan met de positie en de rol die vele Indische vrouwen hier bekleden. Velen zijn huisvrouwen en mogen niet gaan werken van hun man. Ze komen ook zelden hun dorp uit. Voor de huisvrouwen in België: jullie hebben een luxeleven, jullie moeten immers niet om 4.30h opstaan om het vuur buiten aan te steken om de rijst voor het ontbijt klaar te maken, om de koe te melken zodat manlief melk bij zijn thee krijgt, om de schooluniformpjes te wassen in de nabijgelegen rivier, …
Dit weekend zijn we impulsief op avontuur getrokken naar Kollam (3 uur verwijderd van hier). We hadden horen zeggen dat hier een olifantenparade plaatsvond. Eenmaal aangekomen in de veel te hectische stad, spraken we elke potentieel Engelssprekende Indiër aan. Hopend dat deze ons dichter bij de olifanten zou brengen. Maar wat bleek… Niemand wist hier iets van. We stonden daar met onze mond vol tanden, juist 3 uur op een oververhitte bus gezeten, stinkend in de wind, opgefokt om olifanten te zien, … Maar dan kwam onze redding: meneer de Rikshawdriver! Hij bracht ons naar een tempel van Ganesh waar we dan toch onze verwachte olifant zagen. Wij vonden deze ene olifant al imposant, maar het beste moest nog komen! Via een andere rikshawdriver zijn we terecht gekomen in een feestelijke straat waar de verjaardag van de olifantengod Ganesh gevierd werd. Hier stonden meer dan 30 olifanten rijkelijk versierd ons toe te lachen. Het gerucht was dus toch waar en onze olifantendrang was bevredigd. Tevreden, maar plakkend van het zweet keerden we huiswaarts.
Voila, vandaag houden we het hierbij. Vele spicy groeten uit Kerala
An en Hanne
fotos: www.flickr.com/photos/anenhanne
PS: Iedereen vindt het hier heel vreemd dat wij nog niet in het huwelijksbootje zijn gestapt… We zijn immers al 20 en 21 jaar en nog steeds niet vergezeld van een man aan ons zijde. (In Kerala is het de gewoonte dat je wordt uitgehuwelijkt aan je 18 jaar)
25 November 2007 - 14:14
Moetsie:
Inderdaad: het kan toch niet dat jullie al bijna drie weken in india zijn en nog geen olifant aanschouwd hebben!
An...te zien aan die foto van jij tussen al dat schoon blinkend manvolk in de stoffenwinkel, heb je geen gebrek daar aan potentiële huwelijkskandidaten
...maar't is die bruidschat hé...
Doe dat verder goed hé in het sisp en daarbuiten!
xxx
26 November 2007 - 07:46
Mama:
Het doet een plezier deze site te bezoekenen jullie belevingen te lezen , jullie trekken goed jullie plan, schappo!jullie stralen op de foto's!
Vele groetjes xxx -
27 November 2007 - 12:09
Dorine:
Dag Hanne,
Is het echt al 3 weken dat jullie in India zitten? Carole vertelt heel enthousiast over jullie op het werk, zodat wij (de collega's) jaloers zitten te luisteren. Geniet van het land, de mensen en de warmte!
Proficiat ook met de site. -
27 November 2007 - 14:52
Leen (redadair):
dag meiden, dat wij luxevrouwtjes zijn dat is zeker ook vooral dat we onze eigen 'vent' mogen kiezen!!Maar het is ook een luxe voor jullie dat jullie dit allemaal mogen meemaken! Geniet ervan. Ik geniet in ieder geval van jullie belevenissen.
tot mails -
28 November 2007 - 18:03
Indra:
hoihoi
ik ben blij te horen dat alles goed gaat. het zijn ook hele mooie foto's. en ik vind jullie pakjes nu ook niet zo lelijk hoor. :)
het beste nog mijn derobaix
we missen je...
veel plezier nog
zoenen
28 November 2007 - 22:51
Moetsie:
Kijk eens op de site van www.sisp.be
hoe mooi jullie daar staan te blinken!
Die sjerp is daar nu wel overbodig geworden, denk ik!